De Voor- en Nadelen van een Carrière als een Loodgieter.

Een loodgieter is een vakkundige die verantwoordelijk is voor de reparatie en installatie van de pijpen die gebruikt worden voor rioolwater en water. De meerderheid van de loodgieters werken in de loodgieterij of airconditioning industrie, maar bijna 14 procent van alle loodgieters zijn zelfstandig*. Het is belangrijk om te vermelden dat dit beroep niet voor iedereen is. Voordat iemand beslist of dit beroep het juiste is voor hem, moet hij een afweging maken van de voor- en nadelen. Hieronder staan enkele voordelen en nadelen van een loodgieter zijn:

Voordelen:

1.) Het aantal arbeidsplaatsen wordt talrijk geschat – het aantal banen in de loodgieterij wordt verwacht met 26 procent in de volgende 10 jaren te groeien*. Dit is veel sneller dan de nationale gemiddelde. Het aantal fabrieken en energiecentrales groeit, en dat vergroot de vraag naar bekwame loodgieters.

2.) Goede salaris – het gemiddelde salaris voor een loodgieter in 2010 was 46.000 euro per jaar. Echter, vele loodgieters maken meer dan 80.000 euro per jaar. Het aantal jaar ervaring dat een loodgieter heeft is de belangrijkste factor voor zijn loon.

3.) Vast werk – er zal altijd een vraag naar loodgieters zijn, wat betekent dat mensen kiezen voor werk in de loodgieterij altijd vast werk zullen hebben. Daarnaast heeft een onzekere economie geen effect op de loodgieterij.

Nadelen:

1.) Lichamelijk veeleisend – loodgieters worden vereist om een groot gedeelte van hun tijd zware pijpen te dragen. Ze moeten ook het meeste van de dag op hun voeten staan. Daarom is deze baan niet zo geschikt voor degenen die niet lichamelijk in uitstekende staat zijn.

2.) Lange, onregelmatige werktijden – omdat een noodgeval op elk moment kan gebeuren, kan het als loodgieter nodig zijn om lange, onregelmatige uren te werken. Ze kunnen zelfs op hun vrije dag opgeroepen worden om noodgevallen na werktijd af te handelen.

3.) Grotere kans op lichamelijk letsel – loodgieters hebben een groter risico om tijdens het werk gewond te raken. Ze kunnen gesneden worden tijdens het werken met gereedschap. Ze kunnen ook gewond raken wanneer ze van een ladder af vallen.

Personen die geïnteresseerd zijn om in de loodgieterij te werken moeten daarom de tijd nemen om de voor- en nadelen af te wegen. Loodgieters hebben vast werk met een goed loon. Echter, dit beroep is ook lichamelijk veeleisend en het kan vereist zijn dat de persoon overuren maakt tijdens de avonden en het weekend.

Meer weten of loodgieters of op zoek naar een loodgieter in de buurt van Amsterdam? Bel dan 0643612249 of bezoek de site.