Hoi An – een magisch stadje in Vietnam

evening-2140889_1920

Ben je van plan om naar Vietnam af te reizen, dan mag een bezoek aan het stadje Hội An in de provincie Quang Nam zeker niet ontbreken. Dit cultureel stadje wordt jaarlijks door een miljoen mensen bezocht en dat is natuurlijk niet voor niets. In dit artikel maken we jou wegwijs voor een tripje naar dit magische stadje in Vietnam.

Wat maakt Hoi An zo magisch?

Het zijn de kleine dingen. Dit kleine stadje, gelegen in het centrum van Vietnam op een uur vliegen vanaf de hoofdstad Ho Chi Minh, heeft ontzettend veel historie. Het is het enige gedeelte van Vietnam dat intact is gebleven na de Vietnamese oorlog ongeveer 30 jaar geleden. Het stadje kent een oud centrum waar alle gebouwen geel zijn. Daarnaast ligt het stadje aan het water en aan de Chinese zee, waardoor het in het verleden een van de grootste handelssteden van Vietnam was. Tijdens de koloniale tijden hebben met name de Fransen, Portugezen, Nederlanders, Chinezen en Japanners een bezoek gebracht aan het stadje. Vandaar dat je in het oude gedeelte de Japanese bridge tegenkomt, wat Japanse brug in het Nederlands betekent. Lees hier meer over where to stay in Hoi An.

Waar verblijven in Hoi An?

Door de jaren heen zijn er ontzettend veel toeristen naar Hoi An gekomen. De meeste toeristen zijn erg over Hoi An te spreken. Mede doordat Hoi An alles heeft voor een perfecte vakantie. Je hebt hier het stadje waar je heerlijk doorheen kunt struinen, kunt genieten van heerlijk eten en daarnaast heb je veel winkels waar je heerlijk een dagje kunt shoppen. Daarnaast ligt Hoi An aan het strand, waardoor je een mooi kleurtje kunt pakken. Qua verblijfplaatsen heeft Hoi An veel te bieden: van een culturele ervaring in een homestay tot een luxe verblijf in een hotel. Zowel voor de budget reiziger als de reiziger die van luxe houdt heeft Hoi An wat te bieden. Wanneer je van strand houdt, verblijf je in de buurt van het An Bang strand of het Cua Dai strand, dat ongeveer op 20 minuten fietsen vanaf het stadje vandaan ligt.

Verblijf je liever dichterbij het stadje? Dan is het de moeite waard om een kijkje te nemen op hotel Hoi An Vietnam. Hier vind je meerdere hotels die allemaal in de buurt van het stadje en het strand liggen. Zo weet je zeker dat je de verblijfplaats vind die het beste bij je past.