Kies voor betonnen raamdorpels

Een huis dat gebouwd wordt dien je ook netjes af te werken. Zo oogt het niet alleen goed maar kan het ook veel langer meegaan. Bij een nette afwerking horen zeker ook goede raamdorpels.

Raamdorpels voor een goede afwatering

Raamdorpels worden geplaatst onder de ramen zelf zodat ze zorgen voor een goede afwatering en er geen water in de muren kan lopen of op de kozijnen blijft staan waardoor deze eerder kunnen rotten. Als er veel water op de muren blijft staan zorgt dit ook nog eens voor extra viezigheid.

Standaardmaten of dorpels op maat laten maken

Raamdorpels kunnen gemaakt zijn van staal of kunststof en staan dan bekend onder de naam waterslag. Veelgebruikt is echter ook beton als materiaal. Beton is een natuurlijk materiaal dat als grote voordeel heeft dat het in allerlei vormen en maten gegoten kan worden. Zo vind je ook voor de ramen van jouw woning geschikte dorpels. Je kunt bij Sierbeton Online kiezen voor betonnen raamdorpels in verschillende standaardmaten maar als deze niet passen bestaat ook de mogelijkheid ze op maat te laten maken. Maatwerk zal wel altijd wat duurder uitvallen maar dan kun je er ook zeker van zijn dat het goed past.

Zorg dat de raamdorpels goed bevestigd worden

Als je kiest voor betonnen raamdorpels dan zijn deze in diverse kleuren en uitvoeringen te koop. Raamdorpels kunnen in reeds bestaande woningen aangebracht worden maar ook bij nieuwbouw kunnen ze geplaatst worden. In dat laatste geval worden ze meteen tijdens het bouwen gezet zodat ze ook goed in de gevel bevestigd kunnen worden en stevig zitten. Het is zaak een betonnen raamdorpel zo te plaatsen dat deze licht hellend naar voren is. Op die manier loopt het (regen) water er altijd goed af en blijft er nooit water opstaan hetgeen voor slijtage kan zorgen.