Mooiste vakantiebestemmingen van Europa

Europa heeft heel veel mooie en leuke vakantiebestemmingen, maar wat zijn nou precies de aller aller mooiste en leukste vakantiebestemmingen van Europa? Waar vind je bijvoorbeeld de mooiste stranden, de leukste bezienswaardigheden of de beste hotels. Hieronder lees je een paar van de mooiste vakantiebestemmingen van Europa!

Costa del Sol

Als je behoefte hebt aan de zon dan is de Spaanse zonnekust the place to be. In Costa del Sol heb je geweldige stranden, mooie landschappen, overheerlijk eten en ook nog eens een weerzinwekkende cultuur om te ontdekken. Het is altijd lekker weer aan de Spaanse kust en er is altijd een gelegenheid om heerlijk te shoppen, een terrasje te pakken of een historisch stadje te bezoeken. Deze vakantiebestemming is ook ideaal voor een seniorenvakantie.

Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt om er een onvergetelijke vakantie van te maken. Kreta heeft zonovergoten stranden, een prachtige omgeving en genoeg historische steden om een kijkje te nemen. Kreta is een rotsachtig eiland dat heel veel kleine bergdorpjes heeft waar super mooie witte huisjes staan en er zijn genoeg vriendelijke locals die er alles aan zullen doen dat je je welkom voelt. Wat heel gaaf is om te doen op Kreta is een quad of scooter huren en zelf het eiland of een stukje van het eiland verkennen. Met de prachtige stranden en hoge bergen met geweldig uitzicht zal je versteld staan wat dit eiland allemaal te bieden heeft.

Antalya

Antalya heeft mooie, lange, zonnige stranden en is ook nog eens een moderne, bruisende stad. Naast deze pluspunten heeft Antalya ook hoge bergen, een historisch centrum, heel veel goede hotels en genoeg bezienswaardigheden. Antalya heeft daarnaast ook een hele gunstige ligging om een perfecte uitvalsbasis te zijn voor dagexcursies naar archeologische vindplaatsen. Vaak kiezen mensen bij een vakantie naar Antalya voor een chique hotel, die zijn er genoeg te vinden vaak ook all inclusive zodat alle zorgen je uit handen genomen wordt en je optimaal kan genieten van een zonvakantie.

Albufeira

Albufeira is een charmante, oude stad dat vroeger ooit een klein vissersdorpje was. Vandaag de dag is het een geweldig mooie stad vol met toeristen, mooie stranden en heel veel overheerlijke restaurants. Er is ook nog eens een strip waar je sowieso moet zijn voor een geweldige avond uit, met de hippe nachtclubs en lokale pubs wordt het sowieso een onvergetelijke avond en een onvergetelijke vakantie.