Ons kleine kikkerlandje Nederland, je hebt het toch zo gezien?

Veel toeristen die Nederland bezoeken blijven vaak maar op één plek of gaan misschien met de trein nog eens een andere plaats bezoeken. Hiermee heb je ons kleine kikkerlandje natuurlijk nog niet gezien en dit is natuurlijk zonde. Via bijvoorbeeld car hire Amsterdam airport kunnen toeristen na hun landing op Schiphol meteen een huurauto ophalen. Indien toeristen alleen van plan zijn om alleen grote steden als Amsterdam en Rotterdam te bezoeken, is een auto natuurlijk niet handig aangezien parkeren vrij lastig en duur is. Maar bezienswaardigheden buiten deze steden zijn veel makkelijker bereikbaar met de auto. Hieronder een paar voorbeelden.

Laag Holland
Dit is het gebied dat zich ten noorden van Amsterdam uitstrekt. Menig toerist brengt hier wel een dag of zelfs meerdere dagen door. Indien toeristen een auto hebben gehuurd, kunnen ze lekker rond toeren en zoveel mogelijk zien. In dit prachtige gebied bevinden zich o.a. Volendam, Monnickendam en de Zaanstreek. De toeristen zijn in Volendam voornamelijk opzoek naar de traditionele klederdracht, vissersboten en visgerechten. Langs de Dijk heb je veel toeristische winkels en het is daarom een echte toeristen trekker.

De wadden eilanden
Een ander top idee is één van de wadden eilanden bezoeken voor een of meerdere dagen. Mocht je niet te ver van Amsterdam af willen, dan kun je met de auto naar Den Helder rijden om vervolgens met de boot naar Texel te vertrekken. Naast Texel zou je naar Schiermonnikoog, Terschelling, Vlieland of Ameland kunnen gaan. Hiervoor moet je echter wel een stukje rijden richting het Noorden. Op deze wadden eilanden kun je genieten van prachtig strand, mooi natuur en leuke gezellige dorpjes. Dit zijn uitstapjes die je als toerist anders niet zo snel zou maken, maar met de auto wordt dit een stuk gemakkelijker.

Giethoorn
Een andere toeristische oogappel is Giethoorn. Dit is een waterstreekdorp en het lijkt bijna of de tijd daar heeft stilgestaan. Sommigen noemen het plaatsje ook wel het Venetië van Nederland. Giethoorn is gelegen in Overijssel. Toeristen die niet in die regio verblijven, missen daarom vaak dit leuke uitstapje. Met een auto kun je er zo naartoe rijden en kun je ook nog wat van de omgeving rondom zien.

Niet alleen in Amsterdam kunnen toeristen op het vliegveld een auto huren. Ook via car rental Rotterdam airport kan er op Rotterdam airport een auto gehuurd worden. Daarnaast is dit in Eindhoven ook mogelijk. De toeristen kunnen hierdoor gemakkelijk toeristische trekken verder weg bezoeken en hoeven niet per se in hun specifieke regio te blijven. Al met al, kun je met de auto veel meer van het land zien en is Nederland zo klein nog niet.